Blogi

25/6/2020

Vapauden tuuli ristiltä-kiertue Pellossa

”Vapauden Tuuli Ristiltä” Suomi-kierroksen toinen osa on menossa Lapin ja Pohjois-Suomen paikkakunnilla parasta aikaa. Tänään tätä kirjoittaessani olemme ystäväni Raadin kanssa Pellossa.

Joka paikkakunnalla ihmiset ottavat hyvin vastaan Janne ja Minna Kujalan elämästä kertovan pikku kirjasen ”Yö joka muutti kaiken”. Ja aina silloin tällöin tarjottuamme tätä ilmaista kirjasta, joku pysähtyy kunnolla juttelemaan ja saamme kasvokkain selvittää heille Jeesus-tietä paremmin. Tämä osa meneekin hyvin ja on mielekästä. Ongelma on ihmisten ajatuksissaan kokema korkea kynnys tulla iltatilaisuuksiimme, joihin heitä samalla kutsumme. Enkä usko suurimmaksi syyksi tähän olevan ’huonot uskovat’ tai esimerkiksi huonon ’helluntailaisten maineen’. Vaan rukouksen hengen puuttumisen.


Tänään tapasin pitkästä, pitkästä aikaa ystäväni Ave Pasurin joka muistutti minua osuvasta, vanhasta lausahduksesta joka kuuluu tähän tyyliin: ”Jos tahdot tietää kuinka suosittu evankelista on, mene illan tilaisuuteen. Jos tahdot tietää, kuinka suosittu pastori/opettaja on, mene raamattutunnille. Jos taas tahdot tietää kuinka suosittu Jeesus on, mene rukouskokoukseen”. Tällä mittarilla mitattuna yleisesti ottaen - poikkeukset vahvistavat säännön - Suomen seurakunnissa Jeesus ei ole ykköspaikalla sydämissä. Mutta muutos on mahdollista; kaikki on mahdollista Jumalan kanssa!
”Sateen kohina kuuluu” sanoi profeetta Elia ja kumartui maahan ja painoi kasvonsa polviensa väliin ja rukoili (1 Kun.18:41-42). Ja hän jatkoi rukousta kunnes pieni miehen kämmenen kokoinen pilvi alkoi nousta merestä. Ja tuossa tuokiossa tuli ankara sade.

Jos me palaamme takaisin Jumalamme luokse Häntä yhdessä etsiäksemme rukouksin ja syntimme, penseytemme ja laiminlyöntimme tunnustaen, Hengen sade tulee varmuudella. Ja jälleen Pyhän Hengen elähdyttämä synnintunnon, armontunnon ja (paholaisen) tuomion tunnon lahja vuodatetaan keskuuteemme. Ja näemme, koemme ja tunnemme jälleen Jumalan Pojan pelastusteot ihmisten elämässä. Ja ihmiset tulevat yhteisiin seurakunnan tilaisuuksiin etsimään ja rukoilemaan elävää Jumalaa, palvomaan Häntä sekä rakentumaan sanasta!

Katso kiertueen aikataulu
takaisin blogisivulle